Client Arta în Cetate (MMU Project), Ioan Bolborea

Event Production, Canvas & Artwork Concept, Full Identity Design

Monumentul Marii Uniri este un proiect grandios de sculptură monumentală, la graniță cu arhitectura, realizat de sculptorul Ioan Bolborea.

Lansarea acestui proiect urma sa aibă loc în 2018, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire a poporului român, însă ea s-a amânat pentru o dată ulterioară.

Evenimentul de prezentare a acestui monument complex a avut loc în 2013 la Sala ‘Constantin Brâncuși’, spațiu expozițional aflat în cadrul Palatului Parlamentului. Printre invitații de marcă a acestui eveniment s-au numărat câteva nume importante ale politicului românesc de la acea vreme, printre care Răzvan Theodorescu (fost ministru al culturii) sau Valeriu Zgonea (șeful Camerei Deputaților la acea dată).

Expoziția a constat în prezentarea mai multor machete ale lucrării propuse, într-o varietate de tehnici de exprimare (fotografie prelucrata, randare 3D, machetare 3D, multimedia) și a avut ca scop urgentarea finanțării acestui monument de către Ministerul Culturii și alte instituții acreditate.

Photo Credit: Radu Dumitrescu (Greywolf Studio)

ID & Concept

Canvas Work

The Event