Profil

Vlad Bolborea este un designer și muzician independent, originar din București, România. El este creatorul și ownerul brandului ‘Moving Design’.

Educația lui Vlad constă în absolvirea anilor de studiu în cadrul Liceului de Arte Plastice ‘Nicolae Tonitza’ din București, încă de la o vârstă fragedă (din clasa a VI-a pană în clasa a XII-a), urmată de absolvirea studiilor universitare și postuniversitare (masterat) la Universitatea Națională de Arte ‘Nicolae Grigorescu’ din București, cu specializarea ‘design grafic’. De asemeni, el a mai urmat un stagiu de pregătire de un semestru pe același domeniu la o Universitate de Arte din UK – Midlands.

Fiind un individ ambivalent, polii săi de atracție au alternat mereu între pasiunea sa către muzică (percuție) și cea legată de exprimarea vizuală prin tehnicile aferente: atât cele clasice – desen (grafică), gravură, pictură, cât și cele digitale – suita Adobe: Photoshop, Illustrator, InDesign.

De fapt, Vlad consideră că cele două pasiuni ale sale au un singur numitor comun: Ritmul – care în sunet se traduce prin tobe și percuție, iar în vizual, prin linie și punct.

Semnătura sa artistică este dată de simplitate și esențializarea formei, dar și de un grafism accentuat al liniei.

Faptul că Vlad este activ implicat în industria muzicală românească, atât pe partea de producție muzicală, cât și pe cea de evenimente live (concerte), îl ajută să aibă o înțelegere mai profundă și mai completă vizavi de cerințele pieței pe domeniul comunicării vizuale.

Astfel, în corelație cu educația sa în domeniu – ce îi conferă un solid bagaj de cunoștințe, dar și cu firea sa volubilă și comunicativă, Vlad Bolborea este alegerea perfectă pentru proiectul tău!

Photo Credit: Alexandru Vasiliu (Fler Studio)